LABERINTS

DEFINICIÓ

Exemple de laberint

Un laberint és un passatemps complex en forma d'un passatge de ramificacions complexes a través dels quals el jugador ha de trobar una ruta.

HISTORIA

El laberint és conegut des de la prehistòria, se'n va trobar un tallat a una banya de mamut del paleolític i a Goa es va trobar un petròglif amb un laberint més sofisticat gravat que data com a mínim del 2500 aC.

En l’antiguitat destaquen el laberint d'Egipte i el laberint de Creta.

ERROR al cargar video
No tens el connector de Flash!

El laberint d'Egipte es va construir al segle XIX aC. situat prop del llac Moeris, conegut actualment amb el nom de Birkat Qarin, a l’oest del riu Nil i a 80 quilòmetres al sud de la ciutat del Cairo. Es componia de 3000 habitacions, 1500 subterrànies i 1500 sobre aquestes, repartides en 12 palaus, amb 12 portes cadascun enfrontades unes amb les altres, sis al Nord i sis al Sud, tot estava rodejat per un mur circular. El laberint d'Egipte és el laberint més gran construït mai, no obstant això, el més conegut ha sigut el laberint de Creta.

Representació de la mort del minotaure

A imitació del laberint egipci, els grecs van construir el llegendari laberint de Creta. Construït uns 130 anys abans de Jesucrist, prop de la ciutat de Cnosa i baix de terra. Segons la llegenda en ell vivia el Minotaure, monstre que s'alimentava de carn humana i al que va donar mort Teseu guiat pel fil d'Ariadna, que li va permetre trobar la sortida.